Monday 1 December 2014

masak jom...

Resepi Masak Lemak Cili Api Ikan Bahan². kepala ikan 5-10 biji cili api kunyit hidup sedikit halia 1 biji bwg kecil/ bwg besar/ bwg putih  sedikit belacan 1 keping asam keping (gelugur) santan kelapa secukupnya garam, gula secukupnya serai, daun kunyit tomato, timun & bendi (optional) Cara²: 1. cili api + kunyit + halia + 3 jenis bwg diblend. Nk senang masuk terus sedikit belacan. 2. Masuk semua bahan blender dalam periuk, masuk sekali serai + asam keping. 3. Dh agak nk menggelegak, masuk ikan + daun kunyit utk aroma lebih ummph!! 4. Biarkan hingga ia menggelegak dan masukkan garam gula secukup rasa. pastu kalo nk letak timun ke tomato ke blh aje.. 5. Siap..

Make Money at : http://bit.ly/copy_win

No comments:

Post a Comment